A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fehéroroszország megfenyegette az egész nyugati világot


„Bármely velünk szövetséges állam elleni támadást a Fehérorosz Köztársaság elleni támadásnak fogunk minősíteni” – közölte a vezérkari illetékes.

Fehéroroszország a szövetségesei elleni támadást az új katonai doktrína értelmében úgy fogja értékelni, mint saját területe elleni agressziót – jelentette ki vasárnap Arcjom Butorin, a fehérorosz vezérkar információs-elemző részlegének vezetője az SZTV helyi hírtelevízió műsorában.

Bármely velünk szövetséges állam elleni támadást a Fehérorosz Köztársaság elleni támadásnak fogunk minősíteni”
– ismertette a vezérkari illetékes. Butorin szerint az új katonai doktrínában külön fejezetben foglalják össze a szövetségesekkel, ideértve a nemzetközi szervezetek keretében kötött és ratifikált nemzetközi megállapodásokból fakadó rendelkezéseket.

„A katonai doktrínában átfogó jelleggel összesítjük ezeket, viszonyunkat ahhoz, hogy miként tekintünk szövetségesi kapcsolatainkra stratégiai partnereinkkel” – tette hozzá.

Butorin közölte, hogy ebben a fejezetben rögzítik majd alapjait annak is, hogy Fehéroroszország miként viszonyul a biztonsági kérdésekkel foglalkozó nemzetközi szervezetek – így az ENSZ vagy a több szovjet utódállamot tömörítő Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) - égisze alatt végzett békefenntartó tevékenységhez.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések