A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Olaf Scholz cottbusi rendezvényét zavarták meg a feldühödött gazdák (Videó)


Újabb botrány Németországban. Habeck alkancellár után Olaf Scholzot üldözik a gazdák.

Olaf Scholz (SPD) új vasútüzemet akar nyitni Cottbusban az ICE 4 vonatok számára. A gazdatüntetések részeként azonban több ezer tüntető és traktoros is felvonult, hogy kifejezze véleményét a jelzőlámpás politikáról.

Az alig 100 ezer lakosú egyetemi városban órák óta gyülekeznek a traktorok a nagy belvárosi felvonulásra. A szövetségi kancellár 10.30-ra érkezett a vasútállomásra.

Dietmar Woidke (SPD), Brandenburg tartomány miniszterelnöke is a helyszínen van az új vasútgyárban. Megérkezésekor hangos fújolás hallatszott a csarnok előtt.


A Scholz kancellárral a vasútgyárban tartott találkozója előtt Woidke a koalíciós kormányt bírálta a gazdákat érintő megszorítások miatt. "Ez egy olyan döntés volt, amelyet szövetségi szinten meglepetésszerűen hoztak, és úgy vélem, hogy ez a döntés alapvetően rossz volt" - mondta csütörtökön.

A gazdák vártak a kancellárra:


Scholz kancellár időben megérkezett az új vasúti gyárba, és hangos tiltakozással fogadták a gyárcsarnokban várakozó gazdák.

A kancellár bent kávézott Richard Lutz vasúti főnökkel:


Több ezer tüntető, több száz traktor Cottbusban


Cottbus belvárosa több száz traktor célpontja: a gazdák 500 járművel érkeznek egy felvonulásra – mondta a Brandenburgi Állami Gazdák Szövetségének szóvivője, Meike Mieke.

A rendőrség tájékoztatása szerint a délelőtt folyamán több ezer résztvevőre számítanak. Mivel a vasúti raktár előterében csak mintegy 100 traktor és egyéb jármű fér el, a szomszédos utcákban is tolatott a forgalom.

A gazdák tiltakozása a kancellár ellen:

Scholz szeretne beszélni a gazdákkal

Steffen Hebestreit kormányszóvivő szerint Scholz kancellár már beleegyezett abba, hogy látogatásának margóján találkozik Henrik Wendorff brandenburgi tartományi gazdaelnökkel és a gazdatársadalom más képviselőivel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések