A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erdogan: Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság aránytalan erőt alkalmaz Jemenben


Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság aránytalanul nagy erőt alkalmazott Jemenben – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan.

Az isztambuli ima után az újságíróknak beszélt Erdogan az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság Jemen elleni támadásairól.

"Mindegyik akció aránytalan erő alkalmazását foglalja magában. Izrael is aránytalanul nagy erőt alkalmaz Palesztinában."

"Különböző forrásokból kapunk információkat arról, hogy a hútik nagyon sikeres védekezést hajtottak végre, sikeres válaszokat adtak mind az Egyesült Államok, mind az Egyesült Királyság ellen" - mondta.

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság több célpontra is csapást mért Jemenen belül csütörtökön későn, válaszul az Irán által támogatott hútik folyamatos drón- és rakétacsapásaira a Vörös-tenger nemzetközi hajózási útvonalain. A jemeni csoport támadásai novemberben kezdődtek Izrael gázai háborújára válaszul.

A Nemzetközi Bíróságon Izrael ellen indított népirtás ügyében Erdogan kijelentette, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek nincs hova bújnia, és nincs védelem a tettei ellen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések