A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elhunyt a székelyudvarhelyi bentlakás romjai alól kimenekített diáklány


Elhunyt az a 17 éves diáklány, akit az összeomlott székelyudvarhelyi bentlakás romjai alól mentettek ki, majd Marosvásárhelyre szállították – adta hírül Mariana Negoiță, a kórház szóvivője.


A lány kedd délután 15 óra 30 perc körül hunyt el a marosvásárhelyi megyei sürgősségi kórház gyermekgyógyászatának intenzív osztályán. A marosvásárhelyi orvosok minden tőlük telhetőt megtettek, hogy megmentsék – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Mariana Negoiţă, a kórház szóvivője.

Mint ismeretes, a lányt mesterséges kómában tartották. Az orvosok prognózisa nagyon visszafogott volt a kezdetektől fogva. A tragédia másik két sérültjét a székelyudvarhelyi kórházba szállították, őket már haza is engedték. Egy fiú életét vesztette az összeomlott bentlakásépületnél.

A bentlakásnál javítási munkálatokat végeztek a katasztrófát megelőzően, ez vezethetett az épület összeomlásához. Több személy kihallgatását követően huszonnégy órás őrizetbe vették a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásánál munkálatokat végző cég vezetőjét, majd hatósági felügyelet alá helyezték. A férfi ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés és gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával folyik nyomozás.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések