A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy hős diáklány mentett életet Tatabányán


A 17 éves Juhász Alexandra a héten éppen hazafelé tartott az iskolából, amikor a vonatállomáson meglátta, ahogy egy vonatra várakozó idős férfi hirtelen összeesik – írja a Bors.

A lány azonnal a férfi segítségére sietett, megpróbálta felébreszteni, aki nem reagált, így megvizsgálta a légzését is, miközben más diákok értesítették a mentőket. A férfi már nem lélegzett, így a mentésirányító instrukciói alapján  a fiatal diáklány habozás nélkül megkezdte az újraélesztést,

amihez perceken belül a tatabányai mentők is csatlakoztak, és emelt szinten folytatták az életmentést.   

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, és a férfit kritikus állapotban kórházba szállították a mentők – számolt be a történtekről az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

Úgy érzem, hogy minden embernek ezt tanulnia, gyakorolnia kellene, és cselekedni, ha bármi ilyen történik körülöttük. Merjenek közbelépni, mert valakinek közbe kell, mert az az ember, akinek segítünk, bárkinek lehet az anyukája, apukája. Ezért ha a mi szüleink lesznek rosszul, nekik is segítsen valaki, jusson esély minden embernek. Ha megment egy életet, többet is megment!

– üzente Alexandra.


❗️Ő A HŐS DIÁKLÁNY, AKI MEGMENTETTE EGY FÉRFI ÉLETÉT❗️ Juhász Alexandra (17) a héten éppen hazafelé tartott az...

Posted by Országos Mentőszolgálat on Friday, January 19, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések