A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy amerikai város betiltotta a szivárványzászlót


A connecticuti Enfield városi tanácsának többsége megszavazta a szivárványzászló betiltását, és csak az amerikai zászlót, a connecticuti állami zászlót és a katonai zászlókat engedélyezi a városi tulajdonú ingatlanok területén.

A 40 ezer fős város tanácsa múlt héten vette napirendjére a „Határozat a zászlók városi ingatlanon való kitűzésére és lobogózására vonatkozó irányelv elfogadásáról” című javaslatot.

Az új irányelv kimondja, hogy „a város tulajdonában lévő ingatlanokon – beleértve, de nem kizárólagosan az épületeket és a területeket – csak az amerikai zászló, Connecticut állam zászlaja, a MIAPOW zászló és az Egyesült Államok különböző katonai szolgálatainak zászlajait lehet kitűzni vagy lobogtatni„.

Bár Gina Cekala demokrata párti tanácstag a „nevetséges indoklásra” hívta fel a figyelmet. A felvetett aggályok ellenére azonban az indítványt elfogadták.

Az Enfield Pride később „mély szomorúságának” adott hangot a döntés miatt, a következőket írva: „Legyünk tisztában azzal, hogy az Enfield Pride továbbra is mindennap azon fog dolgozni, hogy a queer közösség láthatóságát növelje Enfield városában. Arra fogjuk ösztönözni az enfieldi vállalkozásokat és polgárokat, hogy júniusban és egész évben tűzzék ki a zászlót. Reméljük, hogy a városházán elhelyezett zászló nélkül is több szivárványt fogtok látni idén, mint tavaly„.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések