A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Demszky: Karácsony Gergelynek nagyon jó esélye van azért, amiért engem ötször megválasztottak


Megszólalt a korábbi SZDSZ-es főpolgármester, aki 20 évig rombolt Budapesten. 

Meg kell tartani Budapestet egy új választási rendszerben, ami szerintem igazságosabb és működtethetőbb, mert most bent ülnek a polgármesterek a közgyűlésben, én ezt borzalmasnak találom – mondta a KlikkTV Tíz című műsorában Demszky Gábor, akit ötször választottak főpolgármesterré, így 20 éven keresztül vezethette Budapestet.

A kerületi polgármesterek a kerületükért lobbiznak, a rendszer teszi lehetetlenné, hogy fővárosban gondolkodjanak. Ráadásul annyi dolguk van ott, hogy az bőven elfoglalja őket, és amikor a közgyűlésben ülnek, akkor is azon gondolkodnak, hogy szerezzenek az ügyüknek nem feltétlenül pénzt, hanem támogatást – mondta.

„A listás választással olyan nagy baj nincs, az a kérdés, hogy a limit mennyi. Ha egy-két százalékos pártok is bejuthatnak, az baj, mert szétszedik a közgyűlést és nagyon nehezen irányíthatóvá válik Budapest.” - magyarázta.

Karácsony Gergelynek nagyon jó esélye van azért, amiért engem ötször megválasztottak – tette hozzá. Budapest polgármestere - az én véleményem szerint - az ország második embere, nem a közjogi státusza miatt, hanem a tényleges hatalma, befolyása, nemzetközi elismertsége rangja miatt, „azt lehet mondani, nincs nagy különbség az európai nagyvárosok és Budapest között, Budapest helyén van.” 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések