A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brüsszelben ismét több ezren vonultak fel Palesztina mellett


Brüsszelben tüntetők ezrei követeltek sürgős fellépést Izrael ellen Gáza ügyében.

Tüntetők ezrei vonultak utcára Brüsszelben, követelve, hogy az EU törekedjen azonnali tűzszünetre a Gázai övezetben, valamint kemény intézkedésekre Izraellel szemben a Gázai övezetben zajló izraeli hadművelet hátterében, amelynek áldozatai már több mint 24 ezer ember lett - jelenti a RIA Novosztyi tudósítója.

A szervezők szerint több mint 20 ezer ember vonult az utcára, a brüsszeli rendőrség kilencezerről számolt be.

A tüntetők a belga főváros Északi pályaudvarához közeli téren gyülekeztek, majd az Európai Negyedbe vonultak, ahol nagygyűlésre és rögtönzött koncertre került sor.

A helyi Palesztin Baráti Egyesület, a belga szakszervezetek és az ellenzéki politikai pártok korábban a tüntetésen való részvételre szólítottak fel. A tüntetés szervezői megjegyezték, hogy három hónap alatt több mint 24 ezer palesztint, többségükben nőket és gyerekeket öltek meg, több mint 60 ezren megsebesültek és több mint 7 ezren eltűntek. Mint a tüntetés szervezői rámutattak, több mint 1,9 millió gázai lakos kényszerült elhagyni otthonát, és az infrastruktúra nagy része megsemmisült. A közlemény szerint "a nemzetközi közösségnek cselekednie kell, hogy sürgősen véget vessen az igazságtalanságnak, tűzszünetet kössön, és biztosítsa a civilek biztonságát".

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések