A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Saját szomszédja lopta meg az idős embert Kardoson


Meglopta idős szomszédját az a 48 éves kardosi férfi a Gyulai Járási Ügyészség szerint, aki ellen most lopás és csalás miatt emeltek vádat, a vádiratban pénzbüntetés kiszabását javasolva.


A vádhatóság indítványozta, hogy kötelezzék a férfit az okozott kár megtérítésére is.

A vádlott és a sértett szomszédok Kardoson, és a 48 éves férfi a bűncselekmény előtt segített olykor az egyedül élő 82 éves férfinak az állatai etetésében, valamint egyéb, ház körüli munkák elvégzésében.

Az idős férfi tavaly május 21-én kórházba került, a házának kulcsai pedig a vádlotthoz kerültek. Míg a sértett kórházban volt, a férfi a kulcsokkal bement az idős férfi házába, és elvitt onnan három liter barackpálinkát és különböző élelmiszereket, így fagyasztott húsokat, tojásokat és burgonyát. A tűzhelyről leszerelt egy teli gázpalackot, és a helyére egy üreset tett. Emellett eltett a sértett pénztárcájából 3 ezer forint készpénzt, valamint elvitte a bankkártyáját is.

A férfi a lopással több mint 85 ezer forintnyi kárt okozott a sértettnek. Továbbá a bankkártyával tavaly május 22. és 24. között Csabacsűdön és Kardoson – élelmiszerboltban, italboltban és nemzeti dohányboltban – összesen 14 alkalommal fizetett 45 ezer forint értékben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések