A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Beindultak a francia gazdák is - trágyát vittek Toulouse központjába

A németek után a francia gazdák is tüntetni kezdtek.

A dühös francia gazdák kedden trágyakupacokat borítottak a délnyugati Toulouse városában a kormányzati épületek elé, és ezzel élesen tiltakoztak a kormány agrárpolitikája ellen, amely szerintük egyre nagyobb nehézségeket okoz számukra.

Délnyugat-Franciaországból közel 400 traktoros és 1000 gazda vonult a városba, miután hajnal előtt a régió különböző pontjain gyülekeztek.

A kora reggeli fényben Toulouse felé tartottak, dudáltak, szénával és trágyával megrakott pótkocsikat húztak, miközben a régi városközpont felé haladtak, egyes utakon egész sávokat elzárva, és hatalmas forgalmi dugókat okozva.

A buszjáratok kénytelenek voltak megváltoztatni útvonalaikat, a helyi rendőrfőnök pedig felszólította a lakosokat, hogy kerüljék el Toulouse központját.


Amikor a traktorok a regionális hatóság épületéhez értek, több tucatnyi trélernyi rothadó gyümölcsöt, szénát és trágyát borítottak ki közvetlenül előtte.

Mintegy 1000 gazda gyűlt össze a központi Capitole téren, és a nap folyamán egy küldöttséget vártak a helyi rendőrfőnökkel való találkozóra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések