A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia újabb csapásokat mért Jemenre


Az amerikai és a brit hadsereg újabb légicsapásokat indított a jemeni Al Bayda tartományban lévő húti-állások ellen - közölte a RIA Novosztyi.


"Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia kedden csapásokat mért laktanyákra Al Bayda tartományban, a jemeni fővárostól, Szanaától délkeletre. Az amerikai és a brit repülőgépek az Ansar Allah csoport létesítményeit bombázták Mukairas körzet katonai táborában, az al-Taffa erőd területén és az al-Sawmaa körzetben lévő létesítményeket" - pontosította az ügynökség beszélgetőpartnere.""

Washington és London egy nappal azután hajtotta végre a rajtaütést, hogy a hutik bejelentették, rakétatámadást intéztek egy amerikai hajó ellen az Ádeni-öbölben.

Csapások Jemenben

November közepén az Észak-Jement uraló síita militáns mozgalom, az Ansar Allah (Hútik) a Gázai övezetben élő palesztinok támogatásának jeléül támadni kezdte az izraeliekkel kapcsolatban álló hajókat a Vörös-tengeren, ami a Szuezi-csatornán átmenő hajóforgalom jelentős visszaesését okozta.

Az Egyesült Államok a maga részéről bejelentette, hogy tíz másik országgal közösen műveletet indít a hajózás védelmére. Az Ansar Allah figyelmeztetett, hogy fenntartja a jogot arra, hogy megtámadja e koalíció tagjainak hajóit. A hútik és az amerikai hadsereg között többször is összecsapások voltak a tengeren.

Péntek este az Egyesült Államok és Nagy-Britannia hadműveletet indított az Ansar Allah mozgalom ellen, légicsapásokat indítva Jemen négy tartományában lévő létesítmények ellen. Joe Biden amerikai elnök a hajózás szabadságát fenyegető veszélyre adott válasznak nevezte az akciót, anélkül, hogy kizárta volna a további katonai fellépést.

A hútik azt állítják, hogy egy megtorló rakétatámadás során sikerült elsüllyeszteniük egy amerikai hadihajót a Vörös-tengeren.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések