A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az EU korlátlanul beengedné a közös piacra az ukrán gabonát - a lengyel uniós biztos tiltakozik

A lengyel Janusz Wojciechowski, az Európai Bizottság mezőgazdasági uniós biztosa, levélben tiltakozott Ursula von der Leyennél amiatt, hogy az Európai Bizottság még a mostaninál is szélesebbre tárná Európa kapuit az ukrán mezőgazdasági termények és élelmiszerek importja előtt. 

Wojciechowski figyelmeztetett, hogy Brüsszel terve „túlzott mezőgazdasági importot” idézhet elő, ezért ő maga nem is tudja támogatni az uniós vámmentes kereskedelmi rendszer kiszélesítését Ukrajna javára.

„Ukrajna felruházása újabb kereskedelmi privilégiumokkal az EU olyan intézkedése által, amelynek hatálya idén letelik, és amely nem tartalmaz semmilyen mennyiségi védelmi korlátozást, újabb válsággal fenyeget”

  figyelmeztetett a lengyel uniós biztos. Szerinte át kellene gondolni Ukrajna támogatási koncepcióját, amely az EU részéről „a korlátlan nyitottság” elvét tükrözi.

Saját javaslataiban követelte a mennyiségi kvóta kivetését az ukrán cukorra és csirkehúsra, leginkább azért, mert ezek behozatala az uniós piacra rohamléptekben bővül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések