A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Afrika Kupa idején is tombolnak a franciaországi migránsok


Az Afrikai Nemzetek Kupája első mérkőzéseinek margóján a nizzai lakótelepeken több feszültség is kialakult - írja a Le Figaro.

Rendőrökre pirotechnikai eszközökkel támadtak, illetve rakétákat lőttek Ariane és Moulins városrészekben. Két kiskorút letartóztattak - írja a lap.

Több személy megpróbált szembeszállni a rendőrséggel Nizza (Alpes-Maritimes) érzékeny területnek számító Ariane és Moulins városrészében kedd este és szerda este is, az Afrikai Nemzetek Kupája (CAN) első mérkőzéseinek idején. A megyei közbiztonsági igazgatóság szerint azonban nem történt sérülés.

Tunézia vereségét követően, kedden este 8 óra körül két szemetesládát gyújtottak fel az Ariane negyedben és a rendőrőrs közelében. A tűzoltóság gyorsan megfékezte a lángokat. Az akciót kísérő rendőrségi személyzetet egy fiatalokból álló banda rakétákkal lőtte és kövekkel dobálta meg.

A rendőröknek sikerült letartóztatniuk két 15 és 16 éves személyt, akik közül az egyik a járműre lőtt. A járműben csak kisebb károk keletkeztek a helyi média szerint.

Körülbelül negyven maszkos személy

A következő napon a Côte d'Azur fővárosától nyugatra fekvő Place des Amaryllis téren, a Marokkó elleni mérkőzésen ugyanez volt a helyzet. Körülbelül negyven maszkos személy lőtte a rakétákat, köztük üvegpalackokat, a speciális terepbrigád személyzetének irányába. Az "ellenségesnek" minősített magatartással szemben a rendőrök könnygázgránátokat vetettek be, és figyelmeztető lövéseket is leadtak. A csoport feloszlott, de letartóztatásokra nem került sor.

Az Afrikai Nemzetek Kupája kapcsán a rendőrség a városi feszültségek potenciális forrásaként azonosította a helyzetet, még inkább a döntő előtt. "Ez egy ürügy a hatóság kihívására" - mondja egy rendőrtiszt, aki azt is megállapítja, hogy "a feszültség újraéledt, amihez nem tudunk hozzászokni" ebben a két nizzai negyedben. "Ezek még mindig elég gyakori helyzetek ezeken a területeken, de gyorsan megfékezik őket" - magyarázta egy másik rendőrségi forrás, aki a mérkőzések menetrendjével hozta összefüggésbe. A legutóbbi világbajnokságon a francia-marokkói mérkőzés után feszültségek törtek ki a városközpontban, az Avenue Jean-Médecin-en, ezért az új világbajnokság alkalmával fokozott éberségre van szükség - írja a Le Figaro.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések