A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Anders Breivik jobb börtönkörülményekért pereli Norvégiát


A külvilággal való kapcsolattartás korlátozásának feloldását és a börtönön belüli elkülönítés megszüntetéséért perelte be a norvég államit Anders Behring Breivik, aki 2011-ben két támadással összesen 77 embert ölt meg, írja a Reuters.

Ügyvédje szerint a jelenleg 44 éves Breivik súlyos depresszióval küzd, öngyilkos gondolatai vannak, ezért csak a Prozac nevű gyógyszer segít számára elviselni a bezártságot és elszigeteltséget. Ugyanakkor a NTB nevű norvég hírügynökség nemrég meglátogatta az Oslótól 70 kilométerre északnyugatra Ringerikében található fegyenctelepet, ahol az újkori norvég történelem legsúlyosabb bűncselekményét végrehajtó férfi él.

Az erről készült beszámoló szerint három papagájt tart egy konyhával, edzőteremmel, tévészobával és önálló fürdőszobával ellátott részen, ahol legalább 21 évig tartó büntetését tölti. A büntetés később akár meg is hosszabbítható, ha a bíróság úgy ítéli, hogy a férfi szabadon engedése továbbra is veszélyt jelent a társadalomra.

Anders Breviket eddig kétszer költöztették át Norvégia más fegyintézeteiből, és már 2016-ban is beperelte az államot, akkor az Emberi Jogok Európai Egyezményére hivatkozott. A pert megnyerte, ugyanakkor a döntést később hatályon kívül helyezték, mielőtt a fogva tartási korlátozásokat hatályon kívül helyezték volna.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések