A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Alakul a buli: Párizst akarják blokkolni a francia gazdák


A gazdák lázadása nem gyengül - retteg a Le Parisien. 

Miközben az ország négy szegletében és az Île-de-France régióban szaporodnak az útlezárások, a munkakörülményeik feljelentésére mozgósított gazdák bejelentették, hogy a főváros felé kívánnak indulni - írja a lap.

A két mezőgazdasági szakszervezet (a Parasztszövetség és a Vidéki Koordináció) illetve Gabriel Attal miniszterelnök közötti találkozó utáni napon a tüntetők folytatták akciójukat, és továbbra is blokkolták az autópályákat Franciaország-szerte - teszik hozzá.

A gazdák holnap a fővárost blokkolhatják a lap szerint.

Különösen az Oise régióban, a hidegben töltött éjszaka ellenére a gazdák minden eddiginél elszántabban igyekeznek az A16-os úton maradni. Délután 1 órától a traktorok "körülbelül 15/20 km-t" haladtak a főváros felé, továbbra is az autópályán.

"A blokád egyre közelebb kerül Párizshoz, és növelni akarjuk a nyomást, hogy gyors bejelentéseket kapjunk"

- mondja Régis Desrumaux, az oise-i mezőgazdasági szakszervezet, az FDSEA elnöke.

Kedden Ariège-ben egy útlezárásnál megöltek egy gazdát, lánya pedig még aznap este belehalt sérüléseibe. A gazdák országszerte mozgósítanak, hogy hangot adjanak a szakma színvonalával és szabályaival kapcsolatos csalódottságuknak, és jobb elismerést és díjazást követeljenek - írja az Actu.

Az Oise-i Fiatal Gazdák (JA) szakszervezetének elnöke nevében elmondták, hogy készek "szükség esetén több napig is maradni", hogy felhívják a figyelmet a rájuk rótt előírásokra, és hogy nemet mondjanak a költségek, illetve az adminisztratív munka növekedésére és az alacsony jövedelmekre.


„Ma estére lebontjuk a prefektúra kapuit, bármi áron” – figyelmeztetnek Lot-et-Garo
nne gazdái

Lot-et-Garonne-ban feszült a helyzet. Agenben két McDonald's-t megrongáltak, és szalmabálákat szórtak szét az éttermekben. 

A prefektúra elé is kidobták a szemetet, míg előző nap beleket, vért és ürüléket szórtak ki a gazdák a kapuk elé.

A helyzet Quimper-nél:

Párizsban egy gazda traktorral ment a Champs-Elysées-re, őt rendőri kísérettel kísérték ki Párizson kívülre:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések