A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A vártnál korábban ért véget a német vasúti sztrájk


Hétfőre virradóra újraindult a közlekedés a Deutsche Bahn (DB) vasúttársaságnál.

A meghirdetettnél egy nappal korábban, már 29-én hétfőn hajnali 2 órakor befejeződött a mozdonyvezetők szakszervezetének (GDL) szerdán elindított sztrájkja, azonban fennakadásokra még lehet számítani, a vonatközlekedés keddre állhat teljesen helyre Németországban. 

A GDL és az állami vasúttársaság ideiglenes megegyezése szerint a tavaly novemberben kezdődött sztrájksorozat egyelőre véget ér, és a felek visszatérnek a tárgyalóasztalhoz.

A szakszervezet vállalta, hogy legalább március 3-ig – a németek tízmillióit megmozgató farsangi időszak végéig – nem szervez újabb munkabeszüntetést.

A mozdonyvezetők már ötödször bénították meg a közlekedés, a nyomásgyakorlással a munkaidő fizetéskiesés nélküli csökkentését akarják elérni, heti 38 óráról 35 órára. A DB számításai szerint a sztrájk minden egyes napja 25 millió euróba került a társaságnak, kutatóintézetek adati alapján a német gazdaságnak – az EU legnagyobb gazdaságának – naponta 100 millió eurós kárt okoz a vasutassztrájk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések