A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A tavaszi ülésszakban sincs napirenden a svéd NATO-csatlakozás jóváhagyása


Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes benyújtotta Kövér László házelnöknek a kormány 2024-es tavaszi parlamenti ülésszakra szóló jogalkotási programját, amiben összesen 18 törvényjavaslat/módosítás szerepel, írja az atv.hu.

A svéd NATO-csatlakozás jóváhagyása továbbra sincs a tervek között.

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter január elején egy finn lapnak azt mondta, „az országgyűlés egyes tagjainak kétségei és aggodalmai” miatt nem ratifikáltuk eddig a csatlakozást, pedig az Egyesült Államok is sürgeti már a kormányt.

A jogalkotási programban szerepel többek között

- a vízközmű-szolgáltatásról szóló törvénymódosítás,

- igazságügyi tárgyú törvénymódosítások,

- a külföldi bizonyítványok és oklevelek hazai elismerése,

- a 2025-ös központi költségvetés elfogadása

- és az EU-s minimálbérről szóló törvényjavaslat is. 

A költségvetésre a javaslatot a pénzügyminiszter áprilisban nyújtja majd be, a parlament pedig júniusban szavazhatja meg. Ez a eddigi évekhez képest korainak számít, jellemzően júliusban szavazott az Országgyűlés, de a június 9-i választások miatt most előbbre hozták a zárószavazást. Az európai uniós minimálbérről szóló törvényjavaslatot Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tárcája nyújtja be áprilisban, a parlament májusban szavazhatja meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések