A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Lánchíd felújítását végző cégnél tartott házkutatást a NAV

A sok száz milliós számlagyárt üzemeltető ügyvéd, Vig Mór elleni eljárás részeként tartott házkutatást az A-Híd Zrt.-nél a múlt év végén a nyomozó hatóság - derítette ki a Mandiner.

Az A-Híd Zrt.-nél zajlott házkutatással összefüggésben a lap megkereste a rendőrséget, az ügyészséget és a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) is. Az adóhatóság válaszában az építőipari vállalkozás nevére nem tett utalást, ugyanakkor a lapnak küldött tájékoztatásában nem cáfolta a házkutatás tényét. Sőt, válaszukból az is kiderült, hogy a hatósági intézkedés a több százmilliós számlagyár-ügy miatt letartóztatott Vig Mór elleni eljárás keretében történt.

„Tájékoztatjuk, hogy egy praxisától eltiltott budapesti ügyvéd tevékenysége miatt elrendelt nyomozás során

a pénzügyőr nyomozók 33 fővárosi helyszínen kutattak és foglaltak le bizonyítékként dokumentumokat, elektronikus adatokat, hamis kormányhivatali bélyegzőt, valamint készpénzt.

A témában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2023. november 29-én adott ki sajtóközleményt, amelyet kérünk tekintsen irányadónak” – írta az A-Hídra vonatkozó kérdésre válaszul a NAV.

A férfi november vége óta letartóztatásban van, a NAV Bűnügyi Főigazgatósága több száz milliós számlagyár működtetése miatt, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással gyanúsította meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések