A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A francia gazdák Párizs teljes blokádját készítik elő


Egy hét mozgósítás után nem gyengült a tiltakozás a francia agrárvilágban - írjaaz Actu.fr. Míg Gabriel Attal miniszterelnök elment egy Haute-Garonne-i farmra, hogy bejelentéseket tegyen, - amit a gazdálkodók nagyon vártak - ám nem bizonyult elégnek... A
 francia mezőgazdasági termelők szakszervezete bejelentette, hogy teljes blokádot kíván szervezni Párizs és elővárosai ellen, hogy megakadályozza a fővárosba irányuló áruszállítást.

Ezt Maxime Buizard, a Jeunes Agriculteurs mezőgazdasági termelők szakszervezetének képviselője jelentette ki a BFMTV televíziós csatorna műsorában.

"Úgy döntöttünk, hogy változtatunk a módszereinken, és blokádot szervezünk Párizs és a párizsi "petit coronet" (a fővárost körülvevő három megye. - A szerk. megjegyzése) blokádjára. Az elképzelés az, hogy egyetlen teherautó sem tudja ellátni a fővárost"

- mondta.

Az akció hétfő este kezdődik és legalább öt napig tart majd.

A gazdák korábban Franciaország-szerte több mint egy hétre elzárták az utakat, és hatalmas széna- és trágyakupacokat rakodtak le a prefektúrákon kívül. A gazdák azt követelik, hogy a kormány fokozza a mezőgazdaság támogatását és korlátozza a mezőgazdasági termékek behozatalát.

Korábban Franciaországban a gazdák nagyszabású tüntetésekbe kezdtek. Egy szakszervezeti tag meghalt. A tüntetők azt mondják, hogy egy hétig, vagy még tovább fogják lezárni az utakat, követeléseik teljesítését követelve. A gazdák elégedetlenek a pénzügyi terhek összegével, a szigorú környezetvédelmi előírásokkal és a termékeik alacsony árával.

Nemrégiben a német gazdák sztrájkba léptek a támogatáscsökkentések eltörlését követelve. Ennek ellenére Olaf Scholz német kancellár kijelentette, hogy a kormány kitart korábbi tervei mellett: a mezőgazdasági gázolaj támogatását csökkenteni kell.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések