A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A felborult tartálykocsik után lassan helyreállhat a forgalom Nagymarosnál


Újév napján késő délutánra sikerült beemelni és elszállítani az utolsó, Nagymarosnál kisiklott tartálykocsit is, így kedden hajnali négy órakor egy vágányon, villamosvontatással megindulhat a vonatforgalom – közölte a Mávinform.

A daruzást és az utómunkálatokat követően a MÁV szakemberei az egyik sínpáron megkezdték a vágányszabályozást, és visszaépítik a kocsik emelése, elszállítása miatt elbontott, félrehúzott felsővezetékeket is – írták közleményükben.

Előreláthatólag kedden egy másik vágányon is megindulhat a forgalom.

A Mávinform emlékeztetett: szombaton kora délután egy Nagymaros állomásra bejáró, 23 vagonból álló tehervonat 9 tartálykocsija kisiklott, amelyek közül 4 kocsi felborult, illetve keresztbe fordult a vágányokon, egyes kocsik a tengelyükkel az ágyazatba fúródtak.

Bár a kisiklott tisztítatlan tartálykocsik üresek voltak, az előírásokat betartva a MÁV vegyi elhárító csapatának tagjai és a katasztrófavédelem szakemberei megvizsgálták azokat, és még aznap megkezdődhetett a helyszínelés, valamint a műszaki mentés egy vasúti óriásdaru segítségével.

A daruzás előtt a felsővezetéket részben vissza kellett bontani, illetve félre kellett húzni, hogy a daru és a megemelt kocsik ne akadjanak bele.
Három vágánynál jelentősen rongálódott a vasúti pálya: a sínek, a jelzőberendezések, a váltók, valamint a betonaljak is sérültek.

Itt a kárfelmérés csak a kocsik elszállítása után kezdődhetett meg, és a teljes helyreállítás a jelenlegi becslés alapján két hétig tarthat - áll a közleményben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések