A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zúgnak a vészharangok Washingtonban Ukrajnáért


A Fehér Ház szerint a további támogatásának hiánya háborús vereséget jelenthet Ukrajna számára.

A Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője szerdán kijelentette, hogy az Egyesült Államoknak nem lesznek további forrásai Ukrajna támogatására, hacsak a kongresszus nem hagyja jóvá az erről szóló elnöki indítványt. John Kirby a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációs koordinátora sajtóértekezletén arra szólította fel a törvényhozást, hogy

támogassa meg a 106 milliárd dolláros költségvetési kiegészítést,
amelyet még ősszel terjesztett elő Joe Biden elnök. 

Ez a tervezet nemcsak Ukrajnának nyújtana támogatást, hanem tartalmazná még az Izraelnek nyújtandó segítséget is, illetve a határőrizet megerősítésére szolgáló forrásokat.
A Fehér Ház képviselője hangsúlyozta, hogy jelenlegi forrásaik elegendőek Ukrajna támogatásához az év végéig, így a kongresszusi jóváhagyásának hiánya „katasztrofális” következményekkel járhat.

Megjegyezte, hogy bár az elnök javaslata alapvetően kétpárti támogatást élvez a kongresszusban, néhány „szélsőséges” republikánus mégis túszul ejtette azt, mivel kifogásolják Biden elnök bevándorlással kapcsolatos elképzeléseit. Ugyanakkor kifejtette, hogy az elnök nyitott a jóhiszemű tárgyalásra a bevándorlási rendszerrel kapcsolatban is.

John Kirby utalt Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének washingtoni kijelentéseire is, miszerint az Egyesült Államok további támogatásának hiánya háborús vereséggel fenyegeti Ukrajnát. Végezetül megemlítette Vlagyimir Putyin orosz elnök iráni és közel-keleti látogatását, megjegyezve, hogy ez csak alátámasztja az Ukrajna támogatásáról szóló elnöki javaslat elfogadásának fontosságát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések