A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Három emberrel végzett egy ámokfutó a Las Vegas-i egyetemen


A Nevadai Egyetem Las Vegas-i kampuszán tört ki lövöldözés, három ember meghalt, hármat jelenleg is kórházban ápolnak, egyikük állapota kritikus.


A CNN beszámolója szerint szerdán, kevéssel dél előtt riasztották a rendőröket, mint kiderült, az egyetem gazdasági karának épületében diákok és professzorok barikádozták el magukat. Nem sokkal később a rendőrség tájékoztatást adott a helyzetről: a lövöldözőt „megtalálták és halott”, a vészhelyzet pedig elmúlt. Később tudatták azt is, hogy a lövöldözés az épület negyedik emeletén kezdődött, a fegyveres több emeletre is felment, mielőtt az épületen kívül a rendőrök lelőtték.

Az egyetem a hét hátralévő részében zárva lesz.

A hatóságok mindaddig nem közlik a lövöldöző nevét, amíg hozzátartozóit nem értesítik. A CNN-nek azonban egy rendőrségi forrás azt állította: a gyanúsított egy 67 éves egyetemi tanár, akinek kapcsolata az egyetemmel egyelőre nem ismert.

Két napon belül ez a második több halálos áldozatot követelő lövöldözés az Egyesült Államokban. Kedden Texas államban, Austin városában több helyszínen összesen hat emberrel, köztük szüleivel végzett egy 34 éves férfi. A rendőrségi vizsgálat szerint a férfi hétfőn éjszaka gyilkolta meg a szüleit otthonukban, majd kedd reggel egy iskola biztonsági őrét megsebesítette. Ezután egy másik helyen két embert halálosan sebesített meg. A férfi délután egy kerékpárosra nyitott tüzet, aki könnyebb sérüléseket szenvedett, az esti órákban pedig egy betöréshez kiérkező rendőrre lőtt rá, nem életveszélyes sérüléseket okozva. A tettes a helyszínről autóval menekült el, de balesetet szenvedett, így fogták el a rendőrök. A betörés helyszínén a hatóságok még két holttestet találtak - írja az MTI. 

Joe Biden amerikai elnök a két eset kapcsán együttérzését fejezte ki a hozzátartozóknak, és haladéktalanul felszólította a Kongresszust, hogy fogadja el az általa javasolt törvényt a támadó fegyverek és nagy kapacitású tölténytárak betiltásáról. 

A Las Vegas-i esettel együtt idén már 80 iskolai lövöldözés történt az Egyesült Államokban a CNN összegzése alapján, ebből 29 egyetemi és főiskolai kampuszokon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések