A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij: Beszéltem a magyar miniszterelnökkel, nyíltan, köntörfalazás nélkül


Az ukrán elnök elmondásában nyíltan, köntörfalazás nélkül tárgyaltak a magyar kormányfővel.

„Beszéltem a magyar miniszterelnökkel, Orbán Viktorral. Nyíltan, köntörfalazás nélkül tárgyaltunk Európai-ügyekről”

– mondta el Volodimir Zelenszkij az X-csatornáján.


A videóban az ukrán államfő az Argentínában tett látogatásának eseményeit összegezte, ugyanakkor az Orbán Viktorral való találkozó rövid ismertetését követően egy pillanatra elkanyarodott a dél-amerikai eseményektől és inkább arra fordította a szót, hogy telefonon beszélt Emmanuel Macron francia elnökkel és Ursula von der Leyennel az Európai Bizottság elnökével, akikkel az uniós szintű közös munkáról és Európa közös védelméről tárgyalt.

Havasi Bertalan is beszámolt a spontán találkozóról, a miniszterelnök sajtófőnöke azt mondta: "Ukrajna EU-csatlakozása ügyében a magyar kormányfő jelezte az ukrán elnöknek: az Európai Unió tagállamai folyamatosan tárgyalnak a kérdésről".

Mint ismert, Orbán Viktor azt igyekszik elérni, hogy a csütörtökön kezdődő uniós csúcstalálkozón ne szülessen döntés az ukrán csatlakozási tárgyalások megkezdéséről, illetve a magyar miniszterelnök a Kijevnek 2027-ig folyósítandó 50 milliárd eurós támogatás tervét is vétóval fenyegeti 

Orbán Viktor a Macronnal folytatott tárgyalás után keményen szállt bele Ukrajnába.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések