A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zaluzsnij tanácsadója: az anyáknak kár hisztizni fiuk a sorozása miatt, úgyis mind meghalunk


A harcban bekövetkezett halál jobb, mint egy autóbaleset – mondta Alla Martinjuk, az ukrán fegyveres erők legfőbb parancsnokának, Valerij Zaluzsnyij tábornoknak a tanácsadója egy pénteki interjúban.

A 37 éves Martinjuk egykori színházi és televíziós színésznő, aki jelenleg Zaluzsnij “külső tanácsadójaként” szolgál. Az UNIAN kijevi hírügynökség által a közösségi médiában megosztott interjúban az ellen szólalt fel, ahogy az ukránok többsége úgy reagálna arra, hogy mozgósítják a hadseregbe.

“Most azt látom, hogy amikor valaki behívót kap, az anyák azonnal írják, máris hisztérikusak, és szinte azonnal búcsút mondanak a fiaik életének” – mondta Martinjuk az adásban. “De megmondom önöknek, hogy ez nem helyes. Erre a hisztériára nincs szükség. El kell hinniük, hogy a fiuk egy hős és a nemzet virága”.

Úgyis mindannyian meg fogunk halni. Méltósággal távozni ebből az életből sokkal jobb, mint végigsétálni az utcán, és ránk esik egy tégla, vagy elüt egy autó 

– tette hozzá.

Zaluzsnij elhatárolódott Martinjuk szavaitól, a közösségi médiában közölve, hogy “nem fizetett tanácsadó, nem volt felhatalmazva arra, hogy nyilvános megjegyzéseket tegyenek” a nevében. Hozzátette, csütörtök óta nincsenek “önkéntes tanácsadói”.

Volodimir Zelenszkij elnök a közelmúltban bejelentette, hogy további 500 000 katonát kíván mozgósítani a harctéri veszteségek pótlására, még akkor is, amikor a tisztviselők országszerte elismerték, hogy nehézségekbe ütközik a behívási kvóták teljesítése.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések