A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zaluzsnij megerősítette Marinka oroszok általi elfoglalását, és megjósolta Avdejevka tavaszi feladását


Az AFU főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij megerősítette, hogy az orosz hadsereg elfoglalta a Donyecki területen lévő Marinkát, és azt mondta, hogy a város "már nem létezik".

Elmondása szerint az AFU kivonult a város nyugati külterületéről. Az ukrán hadsereg egyes helyeken Marinka közelében, másutt kicsit távolabb sáncolt be.

Zaluzsnyij azt is elismerte, hogy 2-3 hónapon belül Avdejevkát is elfoglalják az oroszok. Szerinte a vezérkar számára fontosabb az emberek, mint a területek megőrzése.

Így kommentálta az orosz hadsereg Avdejevka elleni nagyszabású offenzíváját, amelyet egyre inkább az oroszok által elfoglalt Bahmuthoz hasonlítanak.

Nem kell felkapaszkodnunk, és nem kell egy adott helység köré valamilyen műsort vagy bánatot csinálnunk. A katonai műveletek végrehajtására saját törvények vonatkoznak, amelyek nem attól függenek, hogy a képviselőknek vagy az újságíróknak tetszik-e a dolog. Az ellenség képes arra, hogy erőit egy bizonyos irányba összpontosítsa. És két-három hónap alatt megtehetik azt, ami Bahmutnál történt. Nekünk minden földdarab drága, pontosan addig fogjuk megvédeni, amíg vannak erőink. Ha az erők nem elegendőek, akkor mentjük az embereket, majd visszaszerezzük őket" - mondta Zaluzsnyij.

Marinka elfoglalásáról tegnap Szergej Sojgu védelmi miniszter számolt be Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. Bár a Tavrijszkij védelmi erők szóvivője, Olekszandr Sztupun azt mondta, hogy ez nem igaz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések