A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint százötvenen haltak meg a szombati esti mészárlások folyamán Nigériában

Legkevesebb 160 ember vesztette életét a Nigéria központi részén található Plateau állam területén található falvakban szombat este óta elkövetett fegyveres támadásokban - közölték hétfőn este a helyi hatóságok.

"A szombaton kezdődött ellenségeskedések hétfő reggel is folytatódtak" - ismertette korábban a felekezeti és etnikai villongások által sújtott Bokkos régió elöljárója, Kassah. "Legkevesebb 113 holttestet találtak eddig" - tette hozzá.

A hadsereg ugyanakkor korábban mindössze tizenhat halottról számolt be.

Kassah szerint több mint háromszáz sebesültet szállítottak Bokkos, Jos és Barkin Ladi települések kórházaiba. Mint mondta, a helyi köznyelvben banditákként ismert fegyveres csoportok legkevesebb húsz települést támadtak meg szombat óta.

Dickson Chollom, a szomszédos Barkin Ladi régió tanácsának egyik tagja szerint a Bokkosban megölt 113 emberen kívül helyben 50 halott volt négy településen. "Nem fogunk meghunyászkodni a halál kufárainak módszerei előtt, egységesek vagyunk a béke és igazság iránti törekvésünkben" - mondta az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva.

Caleb Mutfwang, Plateau állam kormányzója barbár, brutális, menthetetlen jelzőkkel illette a történteket és intézkedéseket jelentett be az ártatlan civilek elleni támadások megfékezésére.

Nigéria északnyugati és középső régióinak lakói a dzsihadista szervezetek és a falvakat fosztogató, a lakosokat gyilkoló, illetve elrabló bűnbandák támadásai miatt állandó félelemben élnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések