A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Villámgyors körtés kevert süti: ne spórold ki belőle a kakaóport


Ez a kakaós, körtés kevert süti pillanatok alatt készen van, és a puha gyümölcsnek köszönhetően annyira szaftos.


A kevert sütik a kezdők legjobb barátai, mivel kevés munkával, egyszerű technikával dobhatók össze. Ez a körtés változat szintén nem igényel különösebb konyhai szaktudást. A tojást nem kell szétválasztani, viszont fontos, hogy valóban kihabosítsd: ehhez nagyjából öt percig kell a robotgép legmagasabb fokozatán keverni, amíg a térfogata megnő, a színe pedig egészen elhalványul.

Hozzávalók 12 szelethez

👉 23 dkg liszt
👉 20 dkg cukor
👉 5 tojás
👉 3 körte
👉 2 púpozott evőkanál kakaópor
👉 1 dl tej
👉 1 dl olaj
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 kávéskanál citromlé
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez
👉 porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A körtét hámozd meg, a magházát vágd ki, a gyümölcsöt szeleteld fel. Szórd meg fahéjjal, locsold meg egy kevés citromlével, forgasd össze, és tedd félre.

A tojásokat a cukorral verd habosra. Add hozzá az olajat. A lisztet keverd el a kakaóval és a sütőporral, és a tejjel felváltva adagold a cukros tojáshoz. Keverj belőle csomómentes tésztát, végül forgasd össze a fahéjas körtével. Egyengesd el egy kivajazott-kilisztezett tortaformában, és 180 fokon nagyjából húsz perc alatt süsd készre. Ha a beleszúrt tűre nem ragad már rá a tészta, vedd ki, és hagyd kihűlni. A tetejét tálaláskor porcukorral szórhatod meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések