A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vajpuha spenótos lazacszeletek: ezzel nem kell az egész napodat a konyhában töltened


A spenótos lazac pillanatok alatt elkészülő ünnepi fogás, amelyet más alkalmakkor is boldogan készítesz majd el.


Ha nem akarod, hogy az ünnep csak a sütés-főzésről szóljon számodra, ez a serpenyős, spenótos lazac tökéletes választás lesz. Készítheted fagyasztott, előre felszeletelt lazacból vagy friss, egész változatból. A spenót is lehet friss vagy fagyasztott, de mindenképp egész leveleket használj hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

👉 15 dkg koktélparadicsom
👉 5 dkg spenót
👉 5 dkg parmezán
👉 5 bazsalikomlevél
👉 4 szelet lazac
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 dkg vaj
👉 1.5 dl tejszín
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A lazacot, ha szükséges, szeleteld fel, a bőrét alul egy éles késsel vágd le. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal. Egy serpenyőben, kevés olajon, oldalanként két perc alatt süsd meg a halat. A kész szeleteket szedd ki, és tedd félre.

A visszamaradt olajon olvaszd fel a vajat. A koktélparadicsomokat felezd el, a fokhagymát vágd apróra. Az olvasztott vajra dobd rá a fokhagymát, kevergetve pirítsd fél percig, majd jöhet rá a paradicsom és a spenótlevelek. Várj egy rövid ideig, amíg a levelek összeesnek, ekkor sózd és borsozd meg. A megpárolódott spenótot öntsd fel 1,5 dl tejszínnel. Közepes lángon forrald, amíg besűrűsödik.

Közben a bazsalikomot és a petrezselymet vágd apróra. Add őket a tejszínes, spenótos szószhoz, és reszeld bele a parmezánt. Tedd vissza a serpenyőbe a kisült lazacszeleteket, forgasd bele a szószba, és frissen tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések