A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újbóli felállítása után ismét megrongálták a dunavecsei Szűz Mária-szobrot!


Közösségi adakozásból, sok jóakaratú embernek hála néhány napja ismét felállították a májusban megrongált dunavecsei Szűz Mária-szobrot. A Béke királynőjének most sem jutott nyugalom, ma hajnalban ismeretlenek újra megrongálták, a nyomozás már folyik.

Mint arról portálunk is beszámolt, májusban a felismerhetetlenségig szétverték a nem sokkal korábban felállított dunavecsei Szűz Mária-szobrot. A Béke királynője szobornak – amelynek létrejöttét Dunavecse plébánosa, Bese Gergő atya a saját pénzéből finanszírozta hálából tízéves papi szolgálatáért – akkor csak a keze maradt épen. Bese Gergő atya ezután arról beszélt a Mandinernek, hogy  biztosan tudatos rongálásról volt szó, nem dilatációs mozgás vagy anyaghiba okozta a szobor vesztét, hiszen nagy méretű darabok tűntek el belőle.  

Ezt követően közösségi kezdeményezésre, gyűjtésből és a KDNP parlamenti frakciójának anyagi támogatásával újra elkészült a szobor, amelyet eredeti helyére december 28-án felállítottak. A terv az volt, hogy január 1-jén, a béke világnapján, amely a katolikus egyházban Mária istenanyaságának ünnepnapja, Bábel Balázs kalocsa–kecskeméti érsek áldja meg ünnepélyes keretek között, és fohászkodik a békéért.

Ma hajnali hat órakor azonban újabb bejelentés érkezett a kunszentmiklósi rendőrkapitányságra, hogy a szobrot ismét megrongálták. A helyszínelés jelenleg is tart, a térfigyelő kamerák felvételeit elemzik majd, ám ezt nehezíti, hogy az ország nagy részéhez hasonlóan Dunavecsén is nagy volt a köd hajnalban.

Bese Gergő atya közben a Fecbook-oldalán is hírt adott a rongálásról:

Sajnos rossz hírt kell közölnöm veletek! A január 1-re meghirdetett dunavecsei szoborszentelés elmarad! Oka, pedig az,...

Posted by Gergő Péter Bese on Sunday, December 31, 2023

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések