A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tucker Carlson: Oroszország nemcsak Ukrajnát, hanem az USA-t is legyőzi


Joe Biden amerikai elnök kormánya hazudott, amikor a nyilvánosság előtt elismerte Oroszország vereségének lehetőségét az ukrán konfliktusban - jelentette ki Tucker Carlson amerikai újságíró az X közösségi portálon sugárzott műsorában.

"Kezdetben azt mondták nekünk, hogy a támogatás lehetővé teszi, hogy az ukrán fegyveres erők legyőzzék Oroszországot, és megakadályozzák, hogy az utóbbi megszállja Európa többi részét - vagy valami ilyesmi. Közel két év telt el, és kiderült, hogy ebből semmi sem igaz. Ukrajna nem fogja legyőzni Oroszországot. Ha valakit legyőzött, az az Egyesült Államok"

- mondta.

Carlson hozzátette, hogy a Biden-kormányzat soha nem fogja beismerni, hogy az Ukrajnának nyújtott támogatása tragédiának bizonyult.

Korábban Tucker azt mondta, hogy az Ukrajna folyamatos támogatása ellen felszólaló amerikai politikusokat megpróbálják elhallgattatni azzal, hogy azzal vádolják őket, hogy kapcsolatban állnak Oroszországgal. Emellett elítélte Yellen amerikai pénzügyminisztert, amiért támogatja Ukrajna finanszírozását, és halálos kultusznak nevezte az ilyen politikát.

A Fehér Ház ősszel mintegy 106 milliárd dollárt kért a kongresszustól Ukrajna és Izrael megsegítésére, valamint az ázsiai-csendes-óceáni térségben való fellépésre, de nem kapott egyértelmű támogatást a kongresszusban.

A kérelmet mindkét kamarának jóvá kell hagynia. Az akadályt a határbiztonság kérdése jelentette. A republikánusok közölték, hogy nem támogatják az Ukrajnának szánt pénzeszközök odaítélését, amíg a Fehér Ház nem változtat az amerikai határ védelmére vonatkozó megközelítésén.

A republikánus többségű képviselőház megszavazta, hogy csak Izraelnek nyújtsanak segélyt, de a demokraták által ellenőrzött szenátus megakadályozta ezt a döntést.

Ha a kongresszus most nem tud megállapodni az Ukrajnának nyújtandó segélyről, akkor a december 14-től január 9-ig tartó karácsonyi szünet után kell ezt megtennie.

Addig is a Kijevnek korábban kiutalt pénz kifogyóban van - ismerte el a kormányzat -, ezért csökkentik az Ukrajnának küldött fegyvercsomagokat.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések