A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó az ukrán miniszterelnök-helyettessel és az elnöki hivatal vezetőjével is találkozik


„A kapcsolatain javítása feltétlenül szükséges”. Ez volt az a pont, amiben mind Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője, mind pedig a külgazdasági és külügyminiszter is egyetértett. Erről maga Szijjártó Péter számolt be az ATV Híradónak N'Djamena városából, ami Csád fővárosa.

Ennek legjobb módja, ha közvetlenül beszélnek egymással a felek. Ezért – tette hozzá Szijjártó – abban maradtak, hogy valamikor a közeljövőben személyesen is találkoznak. Az ukrán fél a legmagasabb szintű találkozóra is igényt formált, ami Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij első, kétoldalú találkozását jelenthetné.

A tárcavezető azonban ismételten leszögezte: „megfelelő előkészítés nélkül egészen biztosan nem fog tudni megtörténni”.

Szijjártó Péter azt is kiemelte: 

Ha minden jól megy, akkor a jövő hét elején Brüsszelben az ukrán miniszterelnök-helyettessel is személyesen egyeztetünk, ha ez a találkozó nem kerül lemondásra, akkor lesz lehetőség a személyes konzultációra.

A tárcavezető azonban azt is leszögezte, hogy semmilyen feltétel nem adott ahhoz, hogy az EU csatlakozási tárgyalásokat kezdjen Ukrajnával. 


🇹🇩csádi-🇭🇺magyar sajtótájékoztató

🇹🇩csádi-🇭🇺magyar sajtótájékoztató

Posted by Szijjártó Péter on Thursday, December 7, 2023

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések