A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Trudeau bejelentette: tampon lesz a férfi mosdókban a kanadai parlamentben


A tamponok és az egészségügyi betétek mostantól a kanadai parlament férfi mosdóiban is elérhetők Justin Trudeau miniszterelnök új döntésének értelmében, amely előírja, hogy minden szövetségi szinten szabályozott munkáltatónak - beleértve a repülőtereket és a katonai bázisokat is - ingyenes menstruációs termékeket kell biztosítania minden mosdóban, függetlenül az ajtón feltüntetett nemtől.


Az irányelvi változás híre a múlt héten terjedt el, miután Linda Frum volt kanadai konzervatív szenátor közzétett egy fotót egy kosárról, amely a parlament transznemű tagjai számára ingyenes betéteket és tamponokat kínál egy férfi mosdóban - ezzel heves vitát keltve az interneten.

"Annak idején, amikor még csak a nők menstruáltak, nekünk kellett fizetnünk a termékeinkért. De most, hogy a férfiak is menstruálnak, ezek a termékek e héttől kezdve kötelezően ingyenesek az összes férfi mosdóban az összes szövetségi munkahelyen, beleértve a Parliament Hillt is - ahol ez a fotó ma készült" - tette közzé Frum az X-en.

A kanadai munka törvénykönyvének módosítása értelmében, amelyet eredetileg májusban jelentettek be, de végül december 15-én lépett hatályba, "a menstruációs termékeknek minden mosdóban ott kell lenniük, függetlenül a megjelölt nemektől.

"Ez azt jelenti, hogy minden női, férfi és minden nemhez tartozó WC-ben kell, hogy legyenek menstruációs termékek" - áll a kanadai foglalkoztatási és szociális fejlesztési hivatal honlapján közzétett szabályozásban.

"A menstruációs termékekhez való korlátlan hozzáférés jobban védi a menstruáló munkavállalókat, és biztosítja, hogy biztonságban érezzék magukat, ha a nemüknek leginkább megfelelő WC-t használják".

Trudeau kormánya közleményében azt írta, hogy "a menstruációs termékekhez való hozzáférés biztosítása a munkavállalók számára támogatja a jobb egészségügyi eredményeket és a munkahelyi termelékenységet, miközben csökkenti a menstruációhoz gyakran kapcsolódó stigmát".

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések