A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Toroczkai: "Paktumot kötött a Fidesz a balliberális pártokkal"


Paktumot kötött a Fidesz a balliberális pártokkal, és együtt szavazták le a Mi Hazánk határozati javaslatát, amely utat nyithatott volna egy igazságosabb, arányosabb országgyűlési választási rendszer előtt. Ugyancsak paktumot kötött a Fidesz a balliberálisokkal, amikor módosította a Mi Hazánk eredeti törvényjavaslatát, amely a fővárosi választási rendszert teszi arányosabbá, igazságosabbá - írja X-bejegyzésében a Mi Hazánk elnöke Toroczkai László.


A Mi Hazánk eredeti javaslata szerint több párt összefogása esetén minimum 10% lett volna a bejutási küszöb, ezzel színvallásra kényszerítettünk volna minden pártot, a gombamódra szaporodó törpepártokat és kamupártokat is. Ezt vitte le a fideszes többség 5%-ra. Így végül tartózkodtunk az önkormányzati választásokra vonatkozó törvénymódosítás szavazásánál, de a fideszes képviselők szavazataival azt elfogadta az Országgyűlés, tehát visszaállították a tisztán listás szavazást Budapest esetében.

Ez így ugyan nem teljes siker, de egyértelműen félsiker a Mi Hazánk, de valójában egész Magyarország számára! Véget ér a 0,5%-os Párbeszéd túlhatalma a fővárosban, és a főpolgármestert újra ellenőrizheti majd a Fővárosi Közgyűlés.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések