A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Financial Times: Brüsszel Magyarországot megkerülve küldene pénzt Ukrajnának


Kijev fő támogatói az EU-ban úgy győzhetik le a magyar ellenállást az Ukrajnának szánt 54 milliárd dolláros hosszú távú támogatás javasolt elosztásával szemben, hogy az unió közös költségvetésén kívül biztosítanak forrásokat – jelentette kedden a Financial Times.

Az ukrán kormány számít a pénzre a 2024-es költségvetésében, és „pusztító következményekre” figyelmeztetett, ha nem kapja meg a támogatást

– mondta Dmitro Kuleba külügyminiszter hétfőn újságíróknak az európai kollégáival Brüsszelben tartandó találkozója előtt.

Az FT szerint Kijev brüsszeli támogatói azzal akarják megédesíteni az üzletet Budapest számára, hogy felszabadítják azokat az uniós költségvetési forrásokat, amelyeket Magyarország jogállamisági mulasztásai miatt befagyasztottak.

Az alternatíva az, hogy a többi 26 tag egyesítse a forrásokat – írta a lap a tárgyalásokat ismerő emberekre hivatkozva az egyik forrás által „B-tervnek” nevezett elképzelésről. A diplomaták négyszemközt tárgyalnak egy ilyen lépés „megvalósíthatóságáról és technikai részleteiről”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések