A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tizenöt éves fiú ellen emeltek vádat Szekszárdon


Gyermekotthonban verekedtek össze a fiúk, egyikük ellen vádat emelt a Szekszárdi Járási Ügyészség.


Garázdaság vétsége és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 15 éves fiatalkorú ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy a vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2022 márciusában az egyik Tolna vármegyei gyermekotthon lakója volt. Március 5-én a vádlott a gyermekotthon folyosóján összeszólalkozott egy másik 15 éves fiúval, mivel vissza szerette volna kapni azt a cigarettás dobozt, amit korábban a másik fiúnak adott. Amikor utóbbi közölte, hogy a doboz üres volt, ezért eldobta, akkor a vádlott kiütötte a másik fiú kezében lévő labdát, majd vállon lökte, és ököllel többször bordatájékon ütötte, mire a másik fiú – akinek egyébként sérülése nem keletkezett – védekezésként a vádlottat arcon ütötte. A fiatalkorú vádlott erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy a gyermekotthonban tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Majd március 18-án este a szobájukban veszekedés közben a fiatalkorú vádlott egy alkalommal ököllel nagy erővel arcon ütött egy szintén ott lakó 10 éves fiút, aki az ütés következtében elesett. Bár az ütéstől a kiskorú sértettnek ténylegesen nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülése keletkezett, azonban az ütés, annak módjára, helyére és erejére figyelemmel alkalmas volt arra, hogy súlyosabb sérülést okozzon.

A járási ügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben próbára bocsátás intézkedés alkalmazását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, annak megállapításával, hogy a fiatalkorú a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések