A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Talpig bilincsben vezették a tárgyalóterembe a Lecke utcai rendőrgyilkost – folytatódik a pere

Sz. Szilárd 2023. január 12-én három intézkedő rendőrt egy újbudai társasházban késsel megsebesített, majd kirohant az utcára. Ott az egyik őt üldöző járőr lábon lőtte, végül elfogták.

Kedd reggel folytatódott az újbudai rendőrgyilkos büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken.

A Blikk helyszíni beszámolója szerint a Lecke utcai rendőrgyilkosság pere a mai napon folytatódik a bíróságon, az elkövetőt ezúttal is talpig bilincsben vezették be a kommandósok a tárgyalóterembe.

A férfi korábban már részletes vallomást tett: akkor azt elismerte, hogy megszúrta a rendőröket, ám azt tagadja, hogy ölni akart volna. 

Állítása szerint úgy érzékelte, hogy a három intézkedő rendőr az életére tör, ezért önvédelemből szúrta meg őket. Azt is sérelmezi, hogy az utcán őt üldöző rendőrök nem adtak le figyelmeztető lövést, mielőtt egyikük eltalálta a lábát.

Mint ismert, Sz. Szilárd 2023. január 12-én három intézkedő rendőrt egy újbudai társasházban késsel megsebesített, majd kirohant az utcára. Ott az egyik őt üldöző járőr lábon lőtte, végül elfogták. Az intézkedő rendőr Baumann Péter a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Annyira tiszteletlen volt a bírónővel az újbudai késes támadó, hogy az elnapolta a tárgyalást

A tanúk meghallgatásával és videófelvétel megtekintésével folytatódott az újbudai rendőrgyilkossági ügy tárgyalása kedden a Fővárosi Törvényszéken. A Blikk beszámolója szerint a tárgyalóteremben Sz. Szilárd, az ügy vádlottja szemtelen és tiszteletlen volt a bírőnővel, mire az berekesztette és elnapolta a tárgyalást. Sz. többször is megpróbálta a bírót kioktatni és utasítgatni próbálta, például, hogy olvassa fel az elmeorvosi véleményt.

Megérkezésekor Sz. közölte, hogy kidobta az ügyében keletkezett papírokat, mert annyira felidegesítette magát azokon, amiket olvasott bennük, majd sérelmezte, hogy nem születik ítélet kedden, miközben ő azért jött.

Mielőtt a bíró elnapolta volna a tárgyalást, még meghallgatta az egyik intézkedő rendőrt, Kállai Lászlót. Ő arról számolt be, hogy hívást kaptak, illetve, hogy hárman intézkedtek a helyszínen. Elmondták Sz.-nek, hogy mi a helyzet, és mit kell tennie a béke érdekében. „Először ezt megértette, majd a bilincseléskor változtatott és ellenállt. Leoltódott a villany és ekkor kezdődött a baj. Valahogy elestünk, én a lábánál voltam. Először engem szúrt meg. Azt nem láttam, amikor a társaimat megszúrta. Aztán valahogy kiszabadult a házból. Utánarohantunk, elesett. Ekkor adtam le a végső lövést” – idézte a lap a tanút. Sz. cáfolta a hallottakat, végül azt mondta, nem tud nem haragudni Kállaira.

Másodikként Dobos László rendőrt szólították. „Hallottam a rádióforgalmazásban, hogy történt egy incidens a Lecke utcában. Éreztem, hogy ez komplikáltabb dolog lehet, talán a szakmai segítségemre szükség lesz, ezért útnak eredtem a címre” – mondta a tárgyaláson Dobos. A rendőr a helyszínen a két rendőrrel és Sz. Szilárddal is találkozott, illetve az idős hölggyel is, akinek az ajtaját betörte Sz. arra hivatkozvam hogy hangokat hallott. Ezután Sz., Baumann Péter, Dobos és egy ott lakó nő maradtak egy helyen, mert Kállai feljebb ment. A benyomásairól Dobos azt mondta, érezhető volt Sz.-en, hogy valami nincs rendben vele. Feszengett, de voltak jó pillanatai is.

„Kérdeztem tőle, hogy van-e nála bármilyen eszköz. Mutatta, hogy a nadrágjában van egy kés. Már nyúlt is érte. Kértem, hogy ne tegye. Újra odanyúlt, ezért én is odatettem a kezem, ebben a pillanatban Baumann Péter is odanyúlt és elvette. Azt mondta Sz., hogy fél, hogy Baumann le fogja szúrni. Majd lejött az emeletről, Kállai is. Aztán a földre kerültünk és megszerezte Pétertől a kést. Csak később vettem észre, hogy engem megszúrt. Amikor lefelé rohantam, mondtam is Petinek: ”Basszus töki, megszúrtak.„ Erre ő: ”Laci bácsi engem is.„ Ekkor beszéltem vele utoljára” – idézte még a Blikk a tanút. Sz. szerint Dobos nem mondott igazat, és megjegyezte ironikusan a lap szerint, hogy „igazi akcióhősök ezek a rendőrök.”

A tárgyalást nem sokkal ezután napolták el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések