A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szoboszlai Dominik az Eb-csoportról: "Lehetett volna jobb, és rosszabb is"


A magyar válogatott csapatkapitánya elmondta, mi a véleménye az Európa-bajnoki sorsolásról. 

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került azonos csoportba a jövő évi, németországi Európa-bajnokság Hamburgban rendezett szombati sorsolásán.

Szoboszlai Dominik a válogatott csoportjával kapcsolatban úgy fogalmazott:

"Lehetett volna jobb és rosszabb is."

A csapatkapitány szerint a pozitívumokat kell kiemelni, ugyanis Svájc helyett kaphatták volna Olaszországot, Skócia helyett pedig Hollandiát.

"Ez van, ezt sorsolták ki, megváltoztatni már aligha fogják, úgyhogy mostantól erre kell készülni"

- fogalmazott Szoboszlai Dominik a Sportalnak. 

Arra a kérdésre, hogy a Németország elleni tavalyi Nemzetek Ligája meccsekre lehet-e építeni, Szoboszlai úgy felelt: azt a 90 percet össze sem lehet hasonlítani azzal, ami az Európa-bajnokságon a magyar csapatra vár. "Ez a német válogatott már egy teljesen másik csapat, vélhetően tanultak azokból a találkozókból, ráadásul immár Julian Nagelsmann ül a kispadon. Mi is hibát követnénk el, ha azzal foglalkoznánk, hogy legyőztük őket a Nemzetek Ligájában" - tette hozzá. 

A csapatkapitány szerint a legfontosabb az, hogy senkire sem akar nyomást helyezni. 

"A cél csak az lehet, hogy álljunk bele keményen a meccsekbe, adjunk ki magunkból mindent, ami bennünk van, és ha továbbjutunk a csoportból, akkor majd elkezdhetünk készülni a nyolcaddöntőre, aztán a negyeddöntőre, és így tovább. Ha ne adj isten a csoportkör után véget ér számunkra az Eb, akkor pedig… nos, erre egyelőre gondolni sem akarok. Az első meccsünkig még több mint fél év van hátra, most mindenki a klubcsapatára koncentrál, aztán márciusban lejátsszuk a két felkészülési találkozót, utána pedig júniusban boldogan utazunk majd ki Németországba. Merthogy ez a legfontosabb: élvezni kell az Eb-t, nem szabad görcsölni miatta. Tényleg nem szeretném, hogy bárki is nyomást helyezzen a magyar válogatottra, és kötelező továbbjutásról beszéljünk. Nem akarok senkit lenézni, de nem a világranglista kétszázadik helyén álló válogatottak lesznek az ellenfeleink, hanem a házigazda Németország, amelynek elég csak megnézni a keretét…Ott vannak a skótok, akik a spanyolok és a norvégok mellett jutottak ki az Eb-re, kis híján veretlenül, Svájc pedig immár rendszeres résztevője az Európa-és a világbajnokságoknak" 

- mondta Dominik. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések