A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó: ötmillió forint gyorssegélyt nyújt a külügyminisztérium a Tamási Áron Gimnáziumnak


Ötmillió forint gyorssegélyt juttat a külügyminisztérium a székelyudvarhelyi Tamási Áron gimnáziumnak – olvasható Szijjártó Péter pénteki Facebook-bejegyzésében.

A Hungary Helps Program keretében most a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével ötmillió forint gyorssegélyt juttattunk a Tamási Áron Gimnáziumnak. Az összeget az érintett diákok és családjaik támogatására fordítja majd az intézmény – fogalmazott a bejegyzésben a külgazdasági és külügyminiszter. Közlése szerint minden lehetséges segítséget megadnak a székelyudvarhelyi diákotthonban történt tragédia érintettjeinek, illetve a legmélyebb részvétüket fejezik ki az elhunyt diák hozzátartozóinak és imádkoznak a sérültek mielőbbi felépüléséért – tartalmazza a bejegyzés.
 
A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kétszintes diákotthonának mintegy egyharmada összedőlt, amikor december 18-án az épület külső fala leomlott. A törmelék négy diákot temetett maga alá: egy 17 éves fiú életét vesztette, az emeleti szoba romjai alól kimentett három lány közül kettő könnyebben, a harmadik súlyosan megsérült.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések