A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az egyik momentumos bohóc bejelentette, hogy eltakarodik a pártpolitikából


Kele János távozik a pártpolitikából, miután januárban kikerül a Momentum elnökségéből.

Mint ismert, szerdán lemondott Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, Donáth Anna pedig visszatér a szélsőliberális párt élére. Ezzel lecserélődik az elnökség is, így január végén megszűnik a pártvezetésbe tavaly bekerült Kele János megbízatása.

A "politikus" a Faebookon picsog és bejelentette, hogy eltakarodik a politikából:

A mai napon született döntés értelmében a Momentum Mozgalomban vállalt elnökségi tagi megbízatásom január végén megszűnik.

Mindenekelőtt hálás vagyok a párt korábbi Küldöttgyűlésének a bizalomért és a lehetőségért. Nehéz, majdhogynem lehetetlen feladatra vállalkoztunk 2022 tavaszán: egy kiábrándító választási vereség miatt csalódott, illúzióiból részben kiábrándult politikai közösség vezetőiként nem csak az egyre jobban megszilárduló állampárt rezsimjével szembeni harcban kellett helytállnunk, de az ellenzéki nyilvánosság mind mélyebb és mélyebb apátiájával is föl kellett vennünk a küzdelmet. Hogy ez miként, mennyire sikerült, azt majd az utókor - és persze főleg: a választó - megítéli. Én annyit állíthatok biztosan, hogy személy szerint sokkal jobban értem a mai magyar ellenzéki politikacsinálás korlátait, dilemmáit és problémáit, mint 2022 előtt. Jobban látom és mélyebben értem nem csak a makro-, de a mikroszintű dinamikákat is egy-egy döntés (vagy épp: nem döntés) mögött, és van - mély - személyes tapasztalatom azokról az érték- és érdekkonfliktusokról is, amelyek a magyar ellenzéki politikát többnyire vezérlik. Sok? Kevés? Csalódás? Siker? Az idő majd eldönti.

A döntés természetszerűleg egyben azt is jelenti, hogy párt- és frontpolitikai szerepvállalásom véget ért. Az már korábban eldőlt, hogy a párt nem jelöl engem választott politikai pozícóra a soron következő választások egyikén sem, most pedig az is, hogy a kampányidőszaknak új vezetőséggel vág neki a Momentum. Tüske, szilánk nincs bennem, annál is inkább mert párt- és politikai funkcióktól teljesen függetlenül maradok, maradhatok az, aki mindig is voltam: öntudatos, büszke, a közös ügyeink iránt érzékeny, tenni vágyó, liberális magyar polgár.


A mai napon született döntés értelmében a Momentum Mozgalomban vállalt elnökségi tagi megbízatásom január végén...

Posted by Kele János on Wednesday, December 20, 2023

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések