A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű és gazdag thai rákleves: a tom yum kókusztejjel főzve a legfinomabb


A thai rákleves mirelit garnélából pillanatok alatt elkészül, és úgy az igazi, ha kókusztejjel gazdagítod.


A szuperegyszerűen készülő thai ráklevessel kevés munkával varázsolhatod a Távol-Kelet ízeit a konyhádba. A fagyasztott garnélarákot és a kókusztejet ugyan a legtöbben nem fogyasztjuk napi szinten, ennek ellenére már egy közepes méretű boltban is megtalálhatod őket. A különlegesebb fűszerekért viszont érdemes egy ázsiai boltot felkeresned.

Hozzávalók 4 személyre

Az alapléhez:
👉 7.5 dl víz
👉 5 szárított lime-levél
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 chilipaprika
👉 2 dl csirkealaplé
👉 2 szál citromfű
👉 1.5 cm gyömbér
👉 1 evőkanál rákpaszta

A levesbe:
👉 20 dkg fagyasztott garnélarák
👉 12 dkg gomba
👉 3 evőkanál halszósz
👉 3 evőkanál lime-lé
👉 1.5 evőkanál thai chiliszósz
👉 1 paradicsom
👉 1 dl kókusztej
👉 1 teáskanál cukor
👉 1 csokor koriander
👉 0.5 hagyma

Elkészítés:

Az alapléhez a citromfüvet vágd félbe, a zöld leveleit távolítsd el, a fehér részét vágd apróra. Aprítsd fel a fokhagymát és a chilit is. Morzsold hozzá a lime-leveleket. Egy lábosban öntsd össze a vizet az alaplével, add hozzá a fűszereket, a rákpasztát, a meghámozott, karikára vágott gyömbért, és lassú tűzön gyöngyöztesd tíz percig.

Közben a többi hozzávalót készítsd elő. A hagymát vágd egy centi vastag cikkekre, a paradicsomot és a gombát szeletekre. Először a hagymát és a gombát add a leveshez, majd három perc múlva jöhet a paradicsom és a rák. Kanalazd bele a lime-levet, a chiliszószt és a halszószt is, és főzd össze tíz perc alatt. Plusz sóra már egyáltalán nem lesz szükség, mert a halszósz elég sós. Amikor már minden hozzávaló elég puha, öntsd fel a kókusztejjel, és szórd meg a tetejét aprított korianderrel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések