A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sikkasztás miatt emeltek vádat egy kaposvári benzinkút üzemeltetője ellen


Vádat emeltek egy kaposvári benzinkút üzemeltetője ellen, aki több mint 3 millió forintot sikkasztott el - tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.


Azt írták, hogy a harmincas éveiben járó férfi az egyik magyarországi olajipari cég szerződéses partnereként hosszabb ideje üzemeltette a töltőállomást, és az elszámolás részeként köteles volt gondoskodni arról, hogy a készpénzbevétel pénzes tasakokba, majd zárt széfbe kerüljön, ahol csak a pénzszállítók férhettek hozzá.

A vádlott idén nyáron - a pénzkezelési szabályzatot megszegve - arra utasította a benzinkút dolgozóit, hogy a tasakokat a széf helyett az irodahelyiség polcaira helyezzék. A férfi ezután a pénzt magához vette és elköltötte.

Az üzemeltető azt tervezte, a hiányzó összeget az esedékes pénzszállítás előtt visszateszi, de júniusban rendkívüli pénzszállításra, illetve ellenőrzésre került sor, így a bűncselekményre fény derült - írta a főügyészség.

Az okozott kár megtérült, az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a férfi ellen a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések