A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Serpenyős tarja mustáros szószban: olyan puha, hogy szétolvad a szádban


Készítsd el a puha, szaftos sertéstarját serpenyőben sütve, mustáros szósszal!


A mustáros szószban főtt serpenyős sertéstarja egyszerre lehet hétköznapi vagy ünnepi fogás: nem nehéz elkészíteni, kiadós, és különlegesen finom. A tökéletes eredmény titka a jó hosszú főzési idő: ne siess vele, a tarjának idő kell, hogy igazán omlósra puhuljon.

Hozzávalók 4 személyre

👉 80 dkg sertéstarja
👉 3 dl alaplé
👉 2 hagyma
👉 2 babérlevél
👉 2 evőkanál sertészsír
👉 2 teáskanál mustár
👉 2 teáskanál szójaszósz
👉 1 teáskanál Worcestershire-szósz
👉 1 teáskanál őrölt kömény
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A sertéstarját szeleteld fel, és kicsit klopfold ki. Dörzsöld be a szeletek mindkét oldalát sóval és borssal, és tedd félre a húsokat. Egy serpenyőben olvaszd fel a zsírt. A hagymát vágd apróra, és fonnyaszd üvegesre a zsíron. Tedd a húsokat a puha hagymára, szórd meg őket őrölt köménnyel, helyezd melléjük a babérleveleket. Néhány perc alatt piríts rájuk kérget, majd szedd ki és tedd félre a tarjaszeleteket.

A visszamaradt hagymás zsírra kanalazd rá a mustárt, a szójaszószt és a Worcestershire-szószt. Keverd össze, öntsd fel alaplével, majd tedd bele vissza a húsokat. Fedd le, forrald fel, majd vedd a lángot kicsire, és csendesen főzd két órán keresztül. Ennyi idő kell a tarjának, hogy vajpuhára főjön. Tálald tepsis krumplival!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések