A csirkecomb és a savanyú káposzta kettőse ebben az egytálételben is remekül működik.
A savanyú káposztás ételeket sokan szeretik fogyasztani egész télen. Most készítsd el csirkecomb köreteként! A húst előzőleg pácold be, de nem kell túlgondolni, egyszerű fűszerezéssel is nagyon finom lesz.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg savanyú káposzta
👉 8 csirkealsócomb
👉 4 babérlevél
👉 2 hagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel, a pirospaprikával és a borssal. Kend meg a combokat ezzel a keverékkel, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.
A pácolási idő leteltével a savanyú káposztát csepegtesd le. Ízlés szerint át is öblítheted, ha nem szereted olyan savanyúan. A hagymát cikkezd fel. Egy tepsiben keverd össze a káposztát a hagymával. Szórd meg sóval és borssal, tedd rá a babérleveleket és a befűszerezett húsokat. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Egy óra elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd 10-15 percig, hogy a hús bőre ropogóssá váljon.
0 Megjegyzések