A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Reagált a magyar külügyminisztérium David Pressman legutóbbi húzására


Fontos beszélgetést folytattunk az Országos Bírósági Tanács vezetőivel a tanács függetlenségének előmozdítása érdekében végzett folyamatos munkájukról és a tanácsnak a magyar igazságszolgáltatási rendszerben betöltött kulcsfontosságú szerepéről – írta korábban David Pressman nagykövet az Egyesült Államok magyar nagykövetségének hivatalos oldalán. Tényi István ezzel kapcsolatos bejelentésére reagált most a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Pressman újabb találkozója az OBT tagjaival ismételten komoly botrányt okozhat, mint ahogyan a tavalyi megbeszélése is a tanács két tagjával, Matusik Tamás és Vasvári Csaba bírókkal – írta meg korábban a Magyar Nemzet. Az egy évvel ezelőtti eset mind bírósági körökben, mind a nyilvánosságban felháborodást okozott, amely kapcsán később megszólalt a tanács, többek között arra utalva, hogy egy rutinszerű találkozóról volt szó, amelynek elvi kerete a „demokráciákban teljesen szokásos mód”.

Fontos beszélgetést folytattunk az Országos Bírósági Tanács vezetőivel a tanács függetlenségének előmozdítása érdekében végzett folyamatos munkájukról és a tanácsnak a magyar igazságszolgáltatási rendszerben betöltött kulcsfontosságú szerepéről

– írta David Pressman nagykövet az Egyesült Államok magyar nagykövetségének hivatalos oldalán.

A magyar külügyminisztérium így reagált az esetre:

Mi a nagykövet úrral ellentétben abban vagyunk érdekeltek, hogy Magyarország és az Egyesült Államok között jó kapcsolat legyen, ezért az a helyes a részünkről, ha önuralmat gyakorlunk és nem kommentáljuk nagykövet úr kirohanásait.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések