A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nevet vált a Hotel Gellért


Az épületegyüttes felújítása után a hongkongi központú Mandarin Oriental Hotel Group nyit szállodát a Gellért szálló helyén - írja szerdán a vállalat közleményére hivatkozva a Bloomberg.

Wellnessközpontú luxusszállodává alakítja át az ázsiai gyökerekből multinacionális vállalattá fejlődött Mandarin Oriental Hotel Group a budapesti Gellért Szállót, mely a BDPST Group tulajdonában áll – írja a Bloomberg. A cégcsoport 2027-ben szeretné megnyitni a 2021 decembere óta felújítás miatt zárva tartó szállót, mely a Mandarin Oriental első luxusszállodája lesz Budapesten.

A felújítást követően a szálló a Mandarin Oriental Gellért nevet viseli majd.

Az egyik legismertebb budapesti gyógyfürdő mellett található szálloda 143 szobával és lakosztállyal nyitja majd meg kapuit. A Mandarin tájékoztatása szerint olyan wellnessrészlegeket kínálnak majd, amelyek ötvözik az ázsiai terápiákat Magyarország saját fürdőkultúrájával.

A jardines.com azt írja, hogy a Gellért Szálló átfogó felújítása a Mandarin Oriental Hotel Group műemlék jellegű ingatlanok – többek között a madridi Mandarin Oriental Ritz, a zürichi Mandarin Oriental Savoy és a luzerni Mandarin Oriental Palace – felújításában elért sikereire épül. Laurent Kleitman, a Mandarin Oriental Hotel Group vezérigazgatójától is idéztek, aki azt mondta, hogy „Budapesten ugyanolyan aprólékos megközelítést fogunk alkalmazni, mint más történelmi ingatlanjaink esetében, biztosítva, hogy tiszteljük és tiszteletben tartsuk a helyi mesterségeket és a magyar kulturális örökséget, miközben a Mandarin Orientalra jellemző legkiválóbb luxust, kortárs kényelmet és fenntarthatósági normákat is beépítjük.” A Mandarin Oriental nemcsak Budapesten, hanem Bécsben és Prágában is jelen van.

A Gellért átalakítását a londoni székhelyű Alexander Waterworth belsőépítészeti stúdió fogja felügyelni. A Mandarin Oriental Gellértben egy fitnesz- és mozgásstúdió, valamint egy fedett medence is lesz majd a legfelső emeleten, amely egy visszahúzható üvegmennyezet alatt kap helyet. Lesz benne szauna, hideg merülőmedencével és relaxációs területtel, valamint tetőtéri bár, ahonnan panorámás kilátás nyílik a város pesti oldalára és a Dunára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések