A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pulai felmérte: A magyarok 60 százaléka szerint nem a keresztény értékek mentén vezeti a kormány az országot


A magyarok közel 60 százaléka szerint nem a keresztény értékek mentén vezeti a kormány az országot – derül ki a Pulai-féle Publicus kutatásából, amelyet a komcsi Népszava ismertetett. 

Mint ismert, Pulai volt az, aki a tavalyi választások előtt benyögte, hogy a Fidesz és az ellenzék már "fej-fej mellett" áll...

Az állítólagos legújabb "felmérés" tanúsága szerint a válaszadók 85 százaléka elfogadhatatlannak tartja, hogy a papok nyíltan politizálnak a templomokban és ezzel a magukat kormánypártinak vallók háromnegyede is egyetért.

A többség nem elégedett a keresztény egyházak segítő tevékenységével sem: 38 százalék vélekedik úgy, hogy kellő mértékben kiveszik a részüket a szegények, szociálisan rászorulók, elesettek megsegítéséből. Ebben a kérdésben szintén a kormánypárti szavazók és templomba járó vallásgyakorlók ítélik meg pozitívabban az egyház szerepét - írják.

A válaszadók 76 százaléka nem ért egyet azzal, hogy az egyházak tulajdonába került oktatási intézmények több állami támogatást kapnak, mint az államiak. Ugyanakkor mindössze 17 százalék gondolja azt, hogy a keresztény egyházak megfelelően kezelik a papi pedofília és a szexuális visszaélések kérdését Magyarországon, 57 százalék pedig ellenkezőképpen vélekedik - teszik hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések