A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pulai felmérte: Egyre elégedetlenebbek a magyarok


„Nőtt az elégedetlenség” a magyar társadalomban a Publicus Intézet felmérése szerint – írja a liberális Népszava.

A felmérés kérdésére, miszerint mennyire elégedettek a kérdezettek azzal, ahogy az országban mennek a dolgok novemberben 33 százalék válaszolta, hogy egyáltalán nem elégedett, decemberben azonban már 46 százalék. Az inkább elégedettek aránya 29 százalékról 25-re csökkent, az adatok szerint az elégedetlenek tábora összességében 62-ről 71 százalékra nőtt. Júliusban 76 százalékot mértek – írják.

A teljes mértékben elégedettek novemberben és decemberben is 8-8 százalékot tettek ki, az inkább elégedettek aránya pedig 27-ről 20 százalékra csökkent. A „reprezentatív felmérés” szerint elsősorban az ellenzékiek és a bizonytalanok elégedetlenek, de a Fidesz-szavazók 29 százaléka is ide tartozik – közölték.

Ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások a megkérdezettek 79 százaléka biztosan elmenne, 10 pedig valószínűleg elmenne szavazni. Az összes válaszadó között a kormánypártok 25 szalékot kapna, a Demokratikus Koalíció 14 százalékon áll, a többi ellenzéki párt egyenként nem éri el az 5 százalékos parlamenti küszöböt, a Momentum és az MSZP 4-4 százalékot kapott. A bizonytalanok aránya 36 százalék.

Pulaiék rákérdeztek arra is, hogy az ellenzéki pártok külön, vagy összefogva induljanak a 2024-es EP-választáson. 42 százalék a közös indulást támogatna, 20 százalékuk nem, 7 százalék pedig inkább nem ért egyet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések