A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kizárták Trumpot az elnöki előválasztásról


A Guardian cikke alapján írt arról a Mandiner, hogy a coloradói legfelsőbb bíróság kedden alkalmatlannak nyilvánította Donald Trumpot az elnöki hivatalát betöltésére, az amerikai alkotmány felkelési záradéka alapján. 

A bírák elrendelték: törlik az állam elnökválasztási előválasztási szavazólapjáról Trumpot, miután szerintük 2021. január 6-án a Capitoliumban lázadást követett el.

Az ország legfelsőbb bíróságán valószínűleg később döntés születik majd ugyanerről az ügyről. A Guardian szerint a döntés hatással lesz Trump státuszára a jövő évi általános választásokon is. Coloradót amúgy is biztonságosan demokrata pártinak tartják, vagyis Joe Biden valószínűleg Trump „sorsától függetlenül” is el fogja vinni az államot. 

A nagy kérdés: amennyiben a legfelsőbb bíróság helybenhagyja a colorádói döntést, akkor az országos szinten értendő-e, vagy ahhoz hasonlóan egyes állami megállapítási folyamatok lesznek-e szükségesek hozzá?

Trump kampányának szóvivője természetesen közölte, hogy megtámadják a döntést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések