A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pénzért nyitottak bankszámlát, most börtön várhat rájuk


Pénzmosás bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a két nyírségi nővel szemben, akik egy plébániától kicsalt pénz fogadásában segítettek – adta hírül lapunknak eljuttatott közleményében a Somogy Vármegyei Főügyészség.


A két nő tavaly márciusban hazafelé tartott, amikor egy ismeretlen férfi megszólította őket az utcán és rávette őket arra, hogy fejenként százezer forint ellenében nyissanak egy-egy bankszámlát az egyik kisvárdai bankfiókban azért, hogy arra csalásból származó átutalásokat tudjanak fogadni.

Ezután az egyik elkövető – magát banki alkalmazottnak kiadva – telefonon felvette a kapcsolatot egy somogyi plébánossal, akitől bankszámlán történt gyanús utalásokra hivatkozással megszerezte a plébánia netbankos hozzáféréshez szükséges adatait és a bankkártyaadatokat.

Miután a két nő által nyitott bankszámlákra több millió forintos utalások érkeztek a plébániától, a megbízóik elvitték őket egy nyíregyházi bankfiókba, ahol a vádlottak készpénzben felvették a bűncselekményből származó összegeket, amit a bűntársaiknak adtak át.

Az ügyészség a Nyíregyházi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a két büntetlen előéletű nővel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések