A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pánikrohamot kapott egy autista gyerek Szolnokon, miután egy buszsofőr ordibált vele

Egy szolnoki buszsofőr ordibálni kezdett egy 14 éves autista fiúval, mert a gyerek szendvicset vitt fel a buszra.

Édesanyja jelezte, hogy a fia autista, de a sofőr tovább ordibált. A gyermek a történtek hatására pánikrohamot kapott.

„Hétfőn a szokásos időben mentem a gyermekemért a Liget úti speciális iskolához. A Széchenyi lakótelepen élünk, így amikor megláttuk, hogy jön a 24-es busz, rohantunk, hogy elérjük. Sankó kezében még ott volt az uzsonnája szalvétába csomagolva, ő már el is indult a busz vége felé.

Amíg az ingyenes utazásra jogosító kártyát kerestem, a buszsofőr elkezdett üvöltözni, hogy "Ne menjél fel kajával!"

– kezdte a történetet a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hírportálnak egy autista gyereket nevelő szolnoki édesanya, Lénárt Mónika.

Mint mondta, a sofőr hangneme ijedtséget váltott ki a fiából.

„A fiam olyan állapotba került, hogy hátra sem mert menni, azonnal leült a busz közepénél. Remegett, tördelte az ujjait, próbáltam nyugtatni, de nem sikerült. Mivel Tourett-szindrómája is van, amely pánikreakcióként jelentkező akaratlan mozgás, előfordul, hogy valamibe beleüt. Már nézegette is az ablakot, végül a saját homlokába ütött bele. Felajánlottam, hogy szálljunk le a következő megállónál, de félt, hogy egy másik sofőr is így bánik majd vele” – tette hozzá Lénárt Mónika. Mint mondta, azért osztotta meg a történetet a sajtóval, mert abban bízik, hogy ezáltal nem történik hasonló más, autizmussal együtt élő gyermekkel.

A történtek után a Szoljon megkereste a Volánbusz Zrt-t. A busztársaság hangsúlyozta, üzletszabályzatuk szerint az autóbuszon tilos fagylaltozni, ételt és italt fogyasztani, és csomagolatlan vagy nem visszazárhatóan nyitható csomagolású élelmiszerrel, itallal utazni, a járművön tartózkodni.

Ugyanakkor hozzátették, munkavállalóiknál elvárják az empatikus, segítőkész magatartást, ezért vizsgálatot indítanak az ügyben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések